رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد رونمایی از گلکسی A۰۶ ۵G با ۴ سال پشتیبانی از اندروید فصل دوم همسترکامبت آغاز شد | قیمت همستر در رشدی صعودی انتخاب بهترین حرکات ورزشی برای تقویت و شکل‌دهی هر اندام چرا مک بوک پرو برای کار‌های گرافیکی عالی است؟ تولیدات شرکت دانش‌بنیان مشهدی «دورامد» درمان بیمار را از راه دور ممکن می‌کند | نوآوری در خدمت درمان چراغ سبز چین برای احداث ایستگاه فضایی در اعماق دریا
سرخط خبرها

در یک قرص پیش‌سیاره‌ای دیگر هم آب هست | کشف جدید «جیمز وب»

  • کد خبر: ۱۷۶۹۱۶
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۸
در یک قرص پیش‌سیاره‌ای دیگر هم آب هست | کشف جدید «جیمز وب»
تلسکوپ فضایی «جیمز وب» شواهدی از وجود آب در یک قرص پیش‌سیاره‌ای (توده‌ای از گرد‌وغبار و گاز که اغلب حول ستارگان جوان می‌چرخند) را مشاهده کرده است.

به گزارش شهرآرا، دوربین فروسرخ میانه (MIRI) تلسکوپ فضایی «جیمز وب»، نخستین‌بار، در ناحیه‌ای از سامانه PDS 70، در فاصله ۳۷۰ سال نوری زمین که سیاره‌های سنگی شبیه به زمین شکل می‌گیرند، شواهدی از وجود آب پیدا کرده است. PDS 70 احتمالاً تنها ۵.۴میلیون سال عمر دارد (عمر زمین بیش از ۴میلیارد سال است) و دارای قرصی حاوی چند پیش‌سیاره درونی و بیرونی است.

ابزار MIRI در بخش درونی قرص این سامانه غباری پیدا کرده است که حاوی امضای فروسرخ بخار آب است. این آب می‌تواند به شکل مولکول‌های آب باشد که از اتم‌های هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند و یا ذرات یخ باشد که از بخش بیرونی قرص به بخش داخلی آن رسیده‌اند.

شگفتی این اکتشاف تنها به وجود آب در این قرص محدود نیست. نکته عجیب دیگر این است که آب چگونه در مقابل تابش‌های فرابنفش جدید ستاره کوتوله PDS ۷۰ دوام آورده است. محتمل‌ترین توضیح برای این مسئله این است که غبار و دیگر مولکول‌های آب از آن‌ها محافظت کرده‌اند.

این یافته جدید به دانشمندان کمک خواهد کرد تا توضیح شفاف‌تری پیرامون چگونگی شکل‌گیری آب در سیاره‌های زمین‌سان داشته باشند؛ به‌علاوه، حالا محققان می‌توانند درباره تعداد و ماهیت سیاره‌های قابل سکونت در کهکشان راه شیری تخمین دقیق‌تری داشته باشند و درعین‌حال پیرامون چگونگی ورود آب به زمین اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورند. آیا دنباله‌دار‌ها و سیارک‌ها به زمین برخورد کرده بودند؟ آیا آب از زمان شکل‌گیری زمین در سیاره ما وجود داشته است؟ یا باید ترکیبی از این دو نظریه را در نظر بگیریم؟

گیولیا پروتی، از مؤسسه نجوم «مکس پلانک» در هایدلبرگ آلمان، می‌گوید: «ما آب را در سایر قرص‌ها نیز دیده بودیم، ولی نه تا این حد نزدیک به ستاره و در سامانه‌ای که سیاره‌های آن همین حالا درحال شکل‌گیری هستند. پیش از شروع به کار جیمز وب، نمی‌توانستیم چنین مشاهداتی داشته باشیم.»

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->